Minden, amit az Alfa Romeo Stelvioról tudni akarsz

Ciao Stelvio

Ciao Stelvio

Bemutatták Los Angelesben a Stelvio QV-t

2017. január 26. - Signore Stelvio

Újkori szokásaihoz híven a legerősebb, 510 lóerős QV verzióval mutatta be a világnak az Alfa Romeo a Stelviót, 105 éves történelmének első szabadidőautóját. A premierre az SUV-k hazájában, az Egyesült Államokban kerítettek sort november 16-án, az egyik leggazdagabb államának, Kaliforniának legfényűzőbb városában: Los Angelesben.

Bár van az államokban nagyobb és fontosabb autószalon is, például a NAIAS (North American International Auto Show) Detroitban, vagy a Chicagói Autószalon, de rozsdaállamokban az autóipar a gazdasági világválság miatt jelentősen leépült, fizetőképes kereslet pedig főként az olyan metropoliszokban van, mint New York, Los Angeles, vagy San Francisco. 

Több hónapnyi találgatás előzte meg a Stelvio bevezetését, még emlékszünk arra, amikor az első tesztautók megjelentek egy 500L kasztijába bújtatva, majd jöttek az egyre kevesebb bőrbe bújtatott tesztautók, és végül az adrenalindús bemutató.

Reid Bigland, az Alfa Romeo új, és első amerikai vezetője mutatta be a típust, amely 510 lóerős motorral, összkerék-meghajtással, 21 collos felnikkel rendelkezik. Piaci bevezetése 2017 év közepén, végén várható. Addig viszont érkezik a többi modell is, elsőként a Launch Edition a Giuliából jól ismert 280 lóerős motorral.

 

További részleteket az Alfa Amorén olvashattok a Los Angeles-i bemutatóról.

A bejegyzés trackback címe:

https://ciaostelvio.blog.hu/api/trackback/id/tr1312157959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása