Minden, amit az Alfa Romeo Stelvioról tudni akarsz

Ciao Stelvio

Ciao Stelvio

Rendelhető Magyarországon a Stelvio, az elsőt már el is adták

2017. január 30. - Signore Stelvio

Eljött a nagy nap, lehet rongyolni az autókereskedésekbe: rendelhetővé vált az Alfa Stelvio! A First Edition szériát itthon 15 690 000 forintért lehet megrendelni.

 

Sőt, valaki már meg is tette, ugyanis megérkezett az első rendelés Magyarországról a Stelvióra.

 

Az alapmodellek késő tavasszal érkezhetnek meg, úgy tudni 11-12 millió forint körüli áron.

Az importőr tájékoztatása szerint a First Edition modellekbe egy teljesen alumínium, 280 lóerős, 400 Nm nyomatékú sornégyes turbómotort építenek be, és ebben az egységben is helyet kapott a MultiAir technológia, vagyis a szívó oldali szelepek elektrohidraulikus működtetése.

A motort a Q4 összkerék-meghajtási rendszerrel párosították, a súlycsökkentés érdekében szénszálas kardántengelyt építettek be. Ez a rendszer, ahogy a Giuliánál is, csak a hátsó kereket hajtja és csak akkor visz erőt előre, ha a tapadási viszonyok úgy alakulnak. A nyomatékelosztást a torque vectoring rendszer valós időben és folyamatosan tudja szabályozni, az első tengelyekre legfeljebb 50 százalék erő jut.

Az erőátvitelben egy 8 sebességes ZF automata váltó gondoskodik, ehhez a First Edition alapáron adja az alumínium váltófüleket, így a váltás igazi élmény forrás lehet.

Mindezek kombinációjaként a First Edition Stelvio mindössze 5,7 másodperc alatt gyorsul 100 kilométeres sebességre, amely igen csak szép adat azt tekintve, hogy az autó összsúlya 1,6 tonna.

 

A felszereltség részét képezi a 20 colos alufelni, a festett féknyergek, a bixenon fényszórók, a krómozott ablakkeret, a sötétített hátsó ablakok és az ajtókilincsekbe épített világítás is.

A beltérben a First Edition elektromos állítható és fűthető bőr üléseket és bőr kormánykereket kínál, a motorindító gomb ebben a modellben is a kormányra került. A hangulatot valódi fabetétek, a Magneti Marellivel közösen kifejlesztett, új generációs 3D navigációs rendszer, a műszerfalba integrált, 8,8 colos nagyfelbontású kijelző, valamint a digitális vételre (DAB) is képes hifi rendszer teszi teljessé.

A Stelvio First Edition ugyancsak alapfelszereltségként kínálja az olyan új aktív biztonsági rendszereket, mint az integrált fékrendszer, a ráfutásra figyelmeztető rendszer, az autonóm vészfékezés, vagy a sávelhagyásra figyelmeztető rendszer. Szintén szériatartozék a dinamikus segédvonalakkal kiegészített tolatókamera, az első és hátsó parkolóradar, az elektromos vezérlésű csomagtérajtó, valamint az automata távolsági fény vezérlés.

 

Alfa Romeo Stelvio 2.0 280 Le

Műszaki adatok

Sebsségváltó

nyolcfokozatú automata

Hengerek száma, elrendezése

4, soros

Szelepek száma

4

Lökettérforgat

1995

Max. teljesítmény

206 kW (280 Le) @ 5200 ford/percnél

Max. forgatónyomaték

400 Nm @ 2250

Gyorsulás 0-100

5,7 mp

Végsebesség

230

Üzemanyag-fogyasztás és károsanyag-kibocsátás

Emissziós besorolás

Euro 6b

Üzemanyag-fogyasztás városban

8,9 l/100

Üzemanyag-fogyasztás országúton

5,9 l/100

Üzemanyag-fogyasztás vegyes ciklusban

7 l/100

Co2-kibocsátás

161 g/km

Tömeg és méretadatok

Menetkész tömeg

1660 kg

Magasság

1648 mm

Szélesség

1903 mm (tükrök nélkül)

Hosszúság

4687 mm

Tengelytáv

2818

Csomgatér

525 l

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ciaostelvio.blog.hu/api/trackback/id/tr5312168806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása